JUBILEUMSUTSTILLING 2014

fra Linaae til Blaker, et utvalg

Utstillingen vises 23., 24., 26. og 27. august og åpnes av kultursjef Torodd Eriksen lørdag 23. august kl 12.00. For det meste er dette en visningsutstilling, men noen av verkene er for salg.

Åpningstider under utstillingen:
Lørdag 23. og søndag 24. august: Kl 12.00-16.00
Tirsdag 26. og onsdag 27. august: Kl 10.00-15.00

Linaae maleri barfoed     j e blaker

Kunstprosjektet Jubileumsutstilling 2014 – fra Linaae til Blaker, et utvalg er kommet i stand på initiativ fra Galleri Fagerheim. Kulturkontoret har bidratt med utlån av kunst, informasjon om eldre kunstnere, og noe økonomi. I tillegg har samarbeidet med Helge Oland, tidligere formann i Langesund kunstforening, vært til stor hjelp.

I utvelgelsen av kunstnere har prosjektet hatt svært mange dyktige kunstnere å velge i. Når vi har landet på de 12 representerte, er det utfra følgende kriterier:

  • Et utvalg fra de riktig gamle kunstnerne til de yngste nålevende.
  • Ulike teknikker som maleri, akvarell, foto, treskjæring, tegning osv.
  • Bredde i tematikk
  • Galleri Fagerheim som ramme

Utstillingen skal kun vises i fire dager, og det vil for mange bli gjensyn med gamle, kjære motiver og kunstnere. I tillegg vil man få se nye trender utført i ulike teknikker av de yngre Bamblekunstnerne.

I forbindelse med utstillingen trykkes en katalog som inneholder en kort biografi om hver av de 12 kunstnerne. Vi har også valgt å vise et portrett og et kunstverk av hver kunstner. Katalogen vil dermed også vise det historiske spennet fra gamle Bamblekunstnere til de unge, nålevende.

Velkommen til Jubileumsutstilling 2014!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.