Om Fagerheimlåven

HOBBY

Fagerheimlåven ligger sentralt til ved Quality & Hotel Skjærgården i Langesund. Fagerheim gård er i dag bygget ut til boligformål, og vi ønsket å gjøre om uthuset til en god møteplass for lokalbefolkningen. Et av rommene benyttes til hobbyaktiviteter av to ulike grupper hver onsdag formiddag og kveld. Tirsdager og torsdager er fortsatt ledig for lignende aktiviteter eller kursvirksomhet for grupper inntil 10 personer. Se FAST UTLEIE eller kontakt Anne Helene på post@fagerheimlaaven.no eller 95924822.

 

 

_MG_8755
Det største rommet benyttes til selskapslokale/møtelokale og kursvirksomhet.

 

 

 

kjokken2
Hønsehuset er gjort om til keramikkverksted, og et godt kjøkken etter kravene fra mattilsynet ble ferdigstilt forsommeren 2012.

 

 

_MG_8769

 

Uteplassen «hønsegården» er hellelagt og beplantet.

 
Vi ønsker oss flere faste leietakere på dag og/eller kveldstid. Gjerne leietakere med interesser innenfor helsefremmede aktiviteter som mindfulness, qigong, meditasjon, kunsthåndverk, kunst o.l.

Følg med på siden vår og se hva som dukker opp av tilbud, og ta gjerne kontakt om du kan se for deg videre utnyttelse av låven for deg selv eller andre.

Fagerheimlåven

 

 

 

 

 

 

Åsulf Ørvik eier av låven, jobber med utvikling av låveprosjektet på fritiden ved siden av 100% jobb i Telenor. Anne Helene Moe jobber bare med aktivitetene på låven og videreutvikling av konseptet:

Anne Helene Moe
Daglig leder, Fagerheimlåven

profil1

Jeg er en kreativ person med gode visjoner for Fagerheimlåven. I mange år har jeg hatt et sterkt ønske om å skape en god møteplass tuftet på kunst, kultur, natur og tradisjon. Det er fordi jeg opplever at disse elementer samlet, eller hver for seg skaper helere, friskere og lykkeligere mennesker – til glede for seg selv og omgivelsene.
Jeg opplever også at å holde seg i form er et viktig element for god livskvalitet. Selv trener jeg to til tre ganger i uka på forskjellige måter. Helst ute i naturen, og treningsformen følger årstidene. Sykkel i sommerhalvåret og ski om vinteren.

Jeg er lærerutdannet, og i tillegg har jeg studert Kultur for Helse ved Høyskolen i Telemark, og Kunst- og uttrykkspedagogikk ved Norsk institutt for kunst og uttrykksterapi i Oslo. Jeg har jobbet med vev, plantefarging, spinning, toving og maleri, og har lært flere tradisjonelle håndarbeidsteknikker. Jeg baker også potetlefser etter en gammel oppskrift fra Tinn, og kan holde kurs i dette på forespørsel. I dag ser det ut til at gamle tradisjoner får en renessanse, og jeg ønsker å videreformidle noe av det jeg har lært.

Til bedrifter Lokalene våre danner den perfekte rammen for gode prosesser, og kan leies for fagdager, sommer- og juleavslutninger. Ta kontakt på 959 24 822 for å høre våre tilbud, eller se her.

 

Åsulf Ørvik

Åsulf Ørvik

Jeg er en samfunnsengasjert person, opptatt av aktiviteter som er godt for kropp og sinn.

I ca 30 år ha jeg brukt mitt engasjement i Langesund Idrettsforening. Der har jeg hatt funksjoner fra å være trener for ”minigutter” i fotball til å lede hovedstyret i foreningen i snart 14 år. Jeg er stolt av å kunne si at jeg har hatt en sentral rolle i de viktigste prosjektene i foreningens historie de siste 30 åra. Nemlig bygging av nytt klubbhus på 1980 tallet, og bygging av ny kunstgressbane som på høsten 2010 ble tatt i bruk.

Nå ønsker jeg å være med på å skape en møteplass på Fagerheimlåven, der nærområdets historie kan få sin plass. Historien rundt området som omtales som Langesundshalvøya, med Fagerheim gård som en av flere gårder med historie flere århundrer tilbake i tid, er en ressurs som må foredles. Ikke bare foredles ved å ”børste støv av” men med tanke på å skape nysgjerrighet hos turister. Noe som gjør at turister ønsker å komme til Langesundshalvøya. Det finnes jo allerede utmerkede museer både i Langesund og på Eik gård, og i tillegg ønsker jeg å bake lokalhistoriske godbiter inn i virksomheten på Fagerheimlåven etter hvert. Hvordan??? Tja, vi får se!!!!

 

Visjonen om Fagerheimlåven – slik den så ut  sommeren 2010!
I første omgang velger vi å stå for det meste av ombyggingen selv. Vi går for en forsiktig satsing inntil vi ser om visjonen er realiserbar. Og visjonen er klar; En Fagerheimlåve fylt med ulike kulturelle aktiviteter. Vi ser for oss en «gate» med utebelysning og benker,- kanskje av og til i funksjon som et galleri. Og et «torg» med boder hvor kunsthåndverkere knyttet til stedet selger sine produkter. Kanskje noen musikanter spiller her av og til? Vi skaper illusjonen av å være ute – inne, slik som på moderne handelssentre. Bare at her er det miljø! Kursrommet har vi jo snart, og mat må vi jo ha, så en liten kafé hører også til visjonen. Vi har sett oss ut et sted den vil bli super både inne og ute. Lyst til å drive den?

Hønsehuset er egnet for en liten butikk, med salg av varer i Fagerheimlåvens ånd. Oppe er det selskapslokaler til alle livets seremonier. Fra barnedåp til bryllup og begravelser. Og kanskje til bare en helt vanlig feiring av livet selv? Klarer vi i tillegg til alt dette å romme en leilighet eller to for utleie? En helt spesiell boplass med utsikt over Figgeskjær og Langøya? Til utleie ved spesielle anledninger, eller på lengre sikt. Kan vi få til en helhetlig profil for alt på låven hvor det gode liv og livskvalitet står i høysetet? Hvor miljøhensyn og Fairtrade er en selvfølge. Et inkluderende sted med stor takhøyde. Et sted hvor mennesker kan komme på besøk, eller ha sitt daglige virke og kjenne at de er på rett sted.

Det er lov å ha visjoner. Det er til og med nødvendig for å få til utvikling! Og så er det kanskje lurt å se om visjonen er realiserbar ved å ta ett skritt av gangen!

Høsten 2009 flyttet de siste dyrene ut av stallen på Fagerheim. En æra på denne gården er ugjenkallelig forbi. Nå bygges det boliger på jordene,- alle tomtene ligger nær sjøen og mange av dem har flott utsikt. Langesund får med dette en helt ny bydel bare tre km fra sentrum, som er nabo med Quality Resort &Hotel Skjærgården.
Den tomme låven skal bygges om til andre aktiviteter. Vi ønsker å skape kulturbasert næringsvirksomhet i låven, og håper med det å bidra til å skape et godt miljø i den nye bydelen. I første omgang bygges det et romslig kurs/møterom for utleie og som arena for egenproduserte kurs. Vi regner med å komme igang med det første malerkurset allerede høsten 2010, og interessenter har allerede meldt seg.

Opererer du innenfor det kreative feltet og er på utkikk etter arealer? Er du kunstner, kunsthåndverker, kokk, kreativ kremmer, gjøgler, musiker ? Er du på leit etter et sted å realisere en drøm i et kreativt landskap? Ta kontakt og se om Fagerheimlåven kan romme din visjon.